Cooking authentic Indonesian food at my quint little restaurant in Sanur

We bieden standaard recepten maar ook op maat!

Sanur cooking class biedt vier standaardcombinaties van recepten waaruit u kunt kiezen. Maar als je een speciaal verzoek heeft, vraag het ons dan. Want als we het kunnen koken, kunnen we het je ook leren!

A: Soto Ayam, Gado Gado,  en Kolak,

B: Rendang, Dadar Jagung,  en Kolak

C: Ayam Betutu, Satay Lilit, en Dadar Gulung

D: Pepes Ikan, Sayur Urap, en Dadar Gulung

Soto Ayam 

is misschien wel de populairste variant van de traditionele Indonesische sotosoep. Deze versie op basis van kip bevat vermicelli of noedels, terwijl kurkuma het een specifieke gele kleur geeft.

SOTO AYAM REAL
Word – 65,2 KB 57 downloads

Gado Gado

de enige salade uit Indonesië die geen introductie hoeft. De romige, zoetzure en pittige pindasaus is echt wat deze salade zo geweldig maakt. Als er zoiets bestaat als een nationale salade, dan is deze gado-gado het wel!


Satay Lilit 

is het favoriete straateten op Bali. Deze traditionele lekkernij wordt meestal gemaakt met gehakt dat om een platte spies is gewikkeld. Alle vleessoorten (en soms zelfs vis) worden gebruikt om saté te bereiden.


Pepes Ayam or Ikan

Ayam of Ikan pepes is een gerecht dat wordt gemaakt door stukjes kip of vis in bananenbladeren te wikkelen. Het vlees is royaal omhuld met een kruidenpasta die typisch ingrediënten bevat zoals kurkuma, kemirinoot of macadamia, tomaten, garnalenpasta, palmsuiker, citroen, basilicum, tamarinde, citroengras en chilipepers.

PEPES AYAM
Word – 45,0 KB

Urap Sayur

is een traditionele Indonesische salade die vaak wordt geassocieerd met Java. De salade wordt gemaakt met een combinatie van gestoomde of gekookte groenten en gekruide topping van geraspte kokos. De groenten in urap zijn meestal waterspinazie, taugé, spinazie, papajabladeren, cassavebladeren, sperziebonen en kool.

URAP SAYUR
Word – 35,1 KB 57 downloads

Rendang

is een Indonesisch vleesgerecht dat is ontstaan onder de Minangkabau-bevolking in West-Sumatra. Het gerecht staat bekend om zijn pittigheid en een lang kookproces. Het wordt vaak vergeleken met Indiase curry vanwege de consistentie en unieke smaken.

RENDANG
Word – 45,4 KB 60 downloads
sanur cooking class ayam Balado

Ayam Balado

Balado is een soort hete en pittige boemboe (kruidenmengsel) die voorkomt in de Minang-keuken van West-Sumatra, Indonesië. Sindsdien heeft het zich verspreid over de rest van Indonesië

CHICKEN BALADO
Word – 14,1 KB 54 downloads

Ayam Betutu 

Dit ceremoniële Balinese gerecht is er in twee versies: de op kip gebaseerde ayam betutu, of de traditionele eend-versie die onder de naam bebek betutu gaat. Het hele dier wordt ingewreven en gevuld met een mengsel van lokale kruiden zoals kurkuma, gember, peper, chili en garnalenpasta.


Dadar Jagung

Indonesische maisbeignets, zijn niet zoet maar hartig. Ze hebben een meer korrelige textuur, omdat de maïskorrels niet fijn worden gemalen en door het deeg worden gemengd, zodat ze hun korrelvorm behouden. Ze zijn een populaire snack en worden vaak als aperitief geserveerd.

DADAR JAGUNG
Word – 62,5 KB 60 downloads

Sambal Hijau

is een soort sambal gemaakt van groene pepers in plaats van de gebruikelijke rode. Het heeft een frisse smaak van de kafferlimoenblaadjes en is licht zuur van de groene tomaten. Lekker om mee te bakken met groenten of als smaakmaker op een blokje krokant gebakken tofu.

SAMBAL HIJAU
Word – 65,9 KB 57 downloads

Desserts

Kolak

In zijn basisvorm bestaat Indonesische kolak uit een zoete basis bereid met een combinatie van kokosmelk en suiker die vaak op smaak wordt gebracht met pandanbladeren. De variëteiten verschillen meestal in het hoofdingrediënt en de meest voorkomende versies zijn bakbananen, zoete aardappelen, cassave, pompoen, jackfruit of tapioca.


Dadar Gulung

is een traditioneel Indonesisch dessert dat bestaat uit een dunne crêpe van rijstmeel die is gevuld met geraspte kokos. Pannenkoekenbeslag wordt traditioneel doordrenkt met pandanbladeren die smaak toevoegen en de pannenkoeken een levendige groene kleur geven, maar moderne varianten gebruiken in plaats daarvan vaak groene kleurstof.